Οικονομία

Επαίνους Σόιμπλε για τις μεταρρυθμίσεις της Ισπανίας

Επαίνους για τις προσπάθειες της Ισπανίας να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δηλώνοντας πως «η χώρα αποδεικνύει ότι η πολιτική της ευρωζώνης για βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, έχει αποτέλεσμα».

«Η Ισπανία είναι το καλύτερο επιχείρημά μας ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα σωστά», δήλωσε ο Schaeuble μιλώντας σε μια συνάντηση γερμανικών-ισπανικών επιχειρήσεων που οργάνωσαν τα επιμελητήρια των δύο χωρών, στην οποία βρέθηκε επίσης και ο Ισπανός υπουργός, Luis de Guindos.

«Η Ισπανία έδωσε υποσχέσεις και τις τήρησε σε μια συγκαλυμμένη κριτική προς την Ελλάδα», αναφέρει το Dow Jones Newswires, «η οποία δεν έχει εφαρμόσει πάντα τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που έδωσε, με αντάλλαγμα τα δύο προηγούμενα προγράμματα διάσωσης».

Σύμφωνα με πληφοροφίες ο κ. Schaeuble κάνοντας έμμεση αναφορά στην Ελλάδα ανέφερε πως «οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν "διευκολύνονται" όταν ζητεί κανείς την έγκριση του λαού για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Στην Ισπανία η επιτυχία είναι προφανής, μπορεί να αποδειχθεί», δήλωσε ο Schaeuble ενώ ταυτόχρονα ο Ισπανός υπουργός De Guindos δήλωσε πως «η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται ξανά και το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας θα φθάσει σχεδόν το 2% φέτος».

«Η κρίση ήταν σκληρή και βαθιά. Έχει αποδειχθεί ότι τα λάθη έχουν συνέπειες. Έχουμε βγει από την ύφεση αλλά δεν έχουμε αφήσει ακόμη την κρίση πίσω μας», τόνισε ο De Guindos.

Σχόλια