default-image

Τόμσεν: "Θα καθυστερήσει η αξιολόγηση του Οκτώβρη"

Οικονομία
Τόμσεν: "Θα καθυστερήσει η αξιολόγηση του Οκτώβρη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός του Σεπτέμβρη θα προχωρήσει η Ελλάδα στην πληρωμή 1,5 δις ευρώ προς το ΔΝΤ με τα σχετικά χρήματα να έχουν ήδη διασφαλισθεί από την πρώτη δόση του προγράμματος στήριξης του ESM.

Η πρώτη πληρωμή δόσης ύψους 300 εκατ. ευρώ θα γίνει την αυτήν την Παρασκευή, ενώ παράλληλα θα ακολουθήσει στις 14 Σεπτεμβρίου η καταβολή 337 εκατ. ευρώ, στις 16 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 563 εκατ. ευρώ και τέλος στις 21 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 337 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν ενημέρωσε χθες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα και ανέφερε πως λόγω εκλογών και του πιεσμένου χρόνου, που θα απαιτήσει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, ενδέχεται να καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον ESM.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μετέθετε για αργότερα τόσο την εκταμίευση του τελευταίου μέρους της πρώτης δόσης ύψους 3 δισ. ευρώ όσο και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση για να στηρίξει χρηματοδοτικά την Ελλάδα έως το 2018.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News