default-image

Μέρκελ: "Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της"

Οικονομία
Μέρκελ: "Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τις επικείμενες εκλογές. Την παραπάνω άποψη εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση των επιτοκίων, αλλά είναι εφικτή η μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με την περίοδο αποπληρωμής των δανείων από τη χώρα μας.

«Θεωρώ ότι, σε σχέση με τα επιτόκια, δεν έχουμε περιθώρια κινήσεων γιατί είναι ήδη πολύ χαμηλά», σημείωσε η Μέρκελ, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα ελιγμών σε σχέση με τη λεγόμενη «περίοδο χάριτος» δηλαδή το ποια ποσά και πότε θα πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα.

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης, αναφερόμενη στο αγκάθι του μεταναστευτικού, η καγκελάριος δήλωσε ότι πρόκειται για μεγάλης διάρκειας πρόκληση, απέναντι στην οποία οι Γερμανοί πρέπει να δείξουν ελαστικότητα, ενώ τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων για άσυλο και να ξεκινήσει η συζήτηση για μια νέα αρχή στην Ε.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News