default-image

Κίνα: Βρέθηκαν οι "υπεύθυνοι" για το κραχ στα χρηματιστήρια

Οικονομία
Κίνα: Βρέθηκαν οι "υπεύθυνοι" για το κραχ στα χρηματιστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας συντάκτης σε οικονομικό περιοδικό, τέσσερα στελέχη εταιρείας χρηματιστηριακών συναλλαγών και μέχρι και ένα στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θεωρούνται οι «υπεύθυνοι» για τη βουτιά των μετοχών, όπως αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua τη Δευτέρα, ο ένας από αυτούς που «παραδέχθηκαν την ενοχή τους» είναι ο Ουάνγκ Σιαολού, ρεπόρτερ στο οικονομικό περιοδικό Caijing. Παραδέχθηκε ότι έγραψε κείμενα «βασιασμένα σε φήμες και προσωπικές, υποκειμενικές  εικασίες» τα οποία και «επέφεραν τεράστιες ζημιές στη χώρα και στους επενδυτές», προκαλώντας «πανικό και ταραχή στις αγορές».

Ταυτόχρονα, τα κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ένα στέλεχος της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παραδέχθηκε πως έκανε χρηματιστηριακές συναλλαγές με χρήση εσωτερικής πληροφόρησης. Τέτοια επενδυτική δραστηριότητα φέρονται επίσης να ομολόγησαν και τέσσερα στελέχη της εταιρείας CITIC, μίας από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Το Reuters και το Bloomberg, που όπως και τα υπόλοιπα ΜΜΕ ανά τον κόσμο δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους, επισημαίνουν πως δεν διευκρινίστηκε ποια ήταν τα κείμενα που υποτίθεται ότι «πυροδότησαν» το κραχ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News