default-image

Γ. Χουλιαράκης: "Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος"

Οικονομία
Γ. Χουλιαράκης: "Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αποδέχτηκα τη θέση αυτή με στόχο τη συνέχεια και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται και παράλληλα η εμπέδωση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο νέος, υπηρεσιακός, υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απελθόντα υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση ύφεσης «που ελπίζουμε να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital contols».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κριθεί επιτυχής αν ο βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβέρνησης είναι ίδιοι ή και μεγαλύτεροι από της προηγούμενης», σχολίασε, «ώστε να μπορέσει να κατανείμει το βάρος της προσαρμογής με δικαιότερο τρόπο».

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε την «κρίσιμη συμβολή» του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου τους τελευταίους δύο μήνες για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Χουλιαράκη.

«Είναι μια συγκινητική στιγμή για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που φτάνει στο τέλος της. Κάναμε και καλά πράγματα και πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για το στίγμα του πως είναι μια άλλη διακυβέρνηση», σημείωσε ο ίδιος. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν θα είναι υποψήφιος αρνήθηκε να απαντήσει, όπως αναφέρει το "Βήμα" online.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος συνεχίζει και ως υπηρεσιακός, ο απελθών αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Νίκος Θεοχαράκης.

Το στιγμιότυπο που έκλεψε την τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν η φράση «είναι υπαρκτό πρόσωπο» που είπε χαριτολογώντας ο κ. Τσακαλώτος προς τους δημοσιογράφους αναμένοντας τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες απέφευγε με κάθε τρόπο τη δημοσιότητα και το φωτογραφικό φακό και δικαίως είχε χαρακτηριστεί «αόρατος διαπραγματευτής». Μάλιστα καθυστέρησε για λίγο να μπει στην αίθουσα αλλά ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι θα έρθει λέγοντας «το καλό πράγμα αργεί να γίνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News