default-image

Αποφασίστηκε κούρεμα 20% του χρέους της Ουκρανίας

Οικονομία
Αποφασίστηκε κούρεμα 20% του χρέους της Ουκρανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά 20% αποφασίστηκε το κούρεμα του χρέους της Ουκρανίας, καθώς η χώρα ήρθε σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους της κατά 18 δισ. δολάρια σήμερα.

Η υπουργός Οικονομικών της χώρας Νατάλια Γιαρέσκο ανακοίνωσε πως η συμφωνία περιλαμβάνει απομείωση του αρχικού χρέους κατά 20%.

«Όλοι τα πήγαν καλά σε αυτή τη συμφωνία. Γι' αυτό είναι συνεργατική. Δεν είναι μονόπλευρη η νίκη, είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Πλέον προχωρούμε όλοι μπροστά χωρίς να θέτουμε σε περαιτέρω κίνδυνο την αξία των ομολόγων», υπογράμμισε η Γιαρέσκο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε πως «η χώρα του δεν δέχθηκε απομείωση 20% στα ευρωομόλογα αξίας 3 δισ. δολαρίων που έχει αγοράσει από την Ουκρανία».

Το ΔΝΤ είχε ενεργή εμπλοκή στο κούρεμα του χρέους της Ουκρανίας, καθώς ξεκαθάρισε στους ιδιώτες επενδυτές πως για να στηρίξει τη χώρα προϋπόθεση είναι να δεχθούν «κούρεμα» στα ομόλογά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News