default-image

Φωτογραφίζουν την αγρότισσα της Κρήτης

Κρήτη
Φωτογραφίζουν την αγρότισσα της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη γυναίκα αγρότισσα καλούνται να φωτογραφίσουν οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού ψηφιακής φωτογραφίας που προκήρυξε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα της Υπαίθρου το Κοινωνικό-οικο-πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως:

* Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος.

* Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και τέσσερα έργα, έγχρωμα ή ασπρόμαυρα.

* Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακό αρχείο jpeg, 300 dpi, με μέγιστη οριζόντια ή κάθετη διάσταση 2400 και χρωματικό προφίλ: s-RGB.

* Σε αυτό το διαγωνισμό δε γίνονται αποδεκτές πειραματικές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με λογισμικά προγράμματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επιτρέπεται η ελαφριά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, του cropping και η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε μαυρόασπρη. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (επέμβαση στη σύνθεση), η αφαίρεση στοιχείων της φωτογραφίας και ο μερικός αποχρωματισμός τμήματος ή στοιχείου της. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν πλαίσια, υδατογραφήματα, υπογραφές και οποιουδήποτε άλλου τύπου γραφικά.

* Το όνομα κάθε αρχείου πρέπει να αποτελείται από το επίθετο, το όνομα και τον αύξοντα αριθμό της φωτογραφίας σε λατινικούς χαρακτήρες. Π.χ. συμμετοχή του Νικηφοράκη Πολυχρόνη: Nikiforakis-polichronis-A1...4.

* Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλει. Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος.

* Τις φωτογραφίες θα κρίνει ανεξάρτητη πενταμελής κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.

* Οι διοργανωτές δικαιούνται να αποκλείσουν οποιαδήποτε φωτογραφία η οποία δε συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.

* Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή όλων των πιο πάνω όρων και η μη συμμόρφωση με οποιονδήποτε από αυτούς θα συνεπάγεται αποκλεισμό από το διαγωνισμό.  

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν και θα βραβευτούν θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση έκθεσης, στα εγκαίνια της οποίας θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων. Οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθούν τιμητικά για τη διακόσμηση δημοτικών εσωτερικών χώρων του Δήμου Χερσονήσου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email. Οι συμμετοχές πρέπει να αποστέλλονται (μέχρι και την 1η Οκτωβρίου) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News