default-image

"Οι καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες"

Οικονομία
"Οι καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να εμπιστευτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να επιστρέψει τα χρήματα που έχει, είτε «κάτω από το στρώμα», είτε στο εξωτερικό, κάλεσε τον ελληνικό λαό ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινού, σχετικά με την επαναλειτουργία των ελληνικών τραπεζών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτές, επισήμανε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι μεν σταδιακή, αλλά σαφώς πιο εύκολη σε σχέση με άλλες περιπτώσεις capital controls.

Όπως ανέφερε ο κ.Τσακαλώτος στην περίπτωση της Ελλάδας τα capital controls εφαρμόστηκαν με αρκετές δυνατότητες (όπως η χρήση πιστωτικών καρτών, το e-banking κ.λπ.), ενώ, ήδη, αυτές οι δυνατότητες διευρύνονται (π.χ. χρήματα για σπουδές στο εξωτερικό).

Θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, λειτουργεί και η εξασφάλιση όλων των καταθέσεων από την τελευταία απόφαση του Eurogroup, όπως και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News