Οικονομία

Συνεργασία Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με ΤΕΙ Κρήτης

«Παρήγορο» για τη συνέχεια της ερευνητικής διαδικασίας στον αγροτικό τομέα, τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, θεωρούν τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας το γεγονός της πρόσφατης συνεργασίας τους με το ΤΕΙ Κρήτης, που προέκυψε μετά από κάλεσμα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΤΕΙ Κρήτης για συμμετοχή στην έρευνα και συνεργάστηκε με το Ίδρυμα για το συντονισμό της μεταφοράς φυτικών υπολειμμάτων θερμοκηπίου από την Ιεράπετρα στο χώρο έρευνας του ΤΕΙ, στο Αλάγνι Μονοφατσίου, στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, η διοίκηση του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, αφού απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο Σύλλογο για την άμεση ανταπόκρισή του, του έστειλε πρόσκληση σε ημερίδες και εσπερίδες σχετικές με την αξιοποίηση των υπολειμμάτων θερμοκηπίου και τη μετατροπή τους σε υλικό χρήσιμο για τον εμπλουτισμό του εδάφους.

«Επίσης λάβαμε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτούμε το χώρο επεξεργασίας των φυτικών αλλά και των ζωικών υπολειμμάτων, όποτε το επιθυμούμε», τονίζουν εκ μέρους της διοίκησης του Συλλόγου ο πρόεδρος Μιχαήλ Γ. Μαλλιωτάκης και ο γενικός γραμματέας Εμμανουήλ Γ. Καπαράκης.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για το αγροτικό επάγγελμα, και μετά από μεγάλο διάστημα ανυπαρξίας γεωργικής έρευνας, είναι τουλάχιστο παρήγορο να αναζητούμε και να βρίσκουμε ανταπόκριση από δυνατούς φορείς όπως το ΤΕΙ Κρήτης», επισημαίνουν με τη σειρά τους σε ευχαριστήρια επιστολή τους τα μέλη του Συλλόγου και συνεχίζουν:

«Ευχαριστούμε κι εμείς εκ μέρους του αγροτικού κόσμου τόσο το Δήμο Ιεράπετρας και τον αντιδήμαρχο Πανταζή Αργύρη όσο και το ΤΕΙ Κρήτης και την κ. Μαραγκάκη Αγγελική και τον κ. Μανιό Θρασύβουλο».

Καταλήγοντας τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου υπογραμμίζουν ότι αναμένουν «τα αποτελέσματα της έρευνας, τόσο αυτής όσο και άλλων».

Να σημειωθεί ότι τα θερμοκηπιακά υπολείμματα που μεταφέρθηκαν στο ελαιοτριβείο της Ένωσης Πεζών στο Αλάγνι θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοκαυσίμων, στα πλαίσια του έργου "Παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και βιοκαυσίμων από τα απόβλητα ελαιοτριβείων" της Πράξης "Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013" του ΕΠΑΝ ΙΙ και των Περιφερειών μεταβατικής στήριξης του ΕΣΠΑ 2007-2014.

Σχόλια