default-image

TUI:Ανάκαμψη κρατήσεων στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες

Οικονομία
TUI:Ανάκαμψη κρατήσεων στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «ζημιά», που υπέστη από την πρόσφατη επίθεση στην Τυνησία αντισταθμίστηκε από την ισχυρή ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές ενώ ταυτόχρονα η τουριστική κίνηση στα ελληνικά νησιά, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου, σύμφωνα με την εταιρία TUI.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι η καλοκαιρινή κίνηση ήταν ισχυρή και ότι αναμένει πλέον τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) να καταγράψουν αύξηση 12,5-15% φέτος, συγκριτικά με προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση κατά 10-15%.

Οι ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές εταιρίες βρέθηκαν φέτος αντιμέτωπες με τον αντίκτυπο της επίθεσης σε παραθαλάσσιο θέρετρο στην Τυνησία στα τέλη Ιουνίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, 33 εκ των οποίων ήταν πελάτες της TUI. Η ελληνική κρίση επίσης επηρέασε τα ταξίδια αναψυχής.

«Οι ακυρώσεις για την Τυνησία θα κοστίσουν μεταξύ 35 και 40 εκατ. ευρω φέτος», δήλωσαν οι δύο επικεφαλής της TUI Πίτερ Λονγκ και Φρίντριχ Γιόουσεν.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η TUI ανακοίνωσε ότι» τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ανάκαμψη στις κρατήσεις και ο συνολικός τους αριθμός ήταν αυξημένος σε ετήσια βάση». Ταυτόχρονα όπως επισήμανε ο Γιόουσεν «η κατάσταση στα ελληνικά νησιά δεν έχει επηρεάσει τις κρατήσεις».

Η μετοχή της TUI, που έχει υποχωρήσει περίπου 10% από την επίθεση στην Τυνησία στις 26 Ιουνίου, κατέγραφε σήμερα άνοδο 8%

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News