default-image

Ημερομηνία-κλειδί για τη συμφωνία η 10η Αυγούστου

Οικονομία
Ημερομηνία-κλειδί για τη συμφωνία η 10η Αυγούστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία-κλειδί οπότε θα φανεί αν μια συμφωνία των θεσμών και των ελληνικών Αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης είναι δυνατή πριν από τις 20 Αυγούστου, είναι η ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Η ίδια πηγή αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως μέχρι στιγμής ο στόχος αυτός φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο από τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών όσο και από τις ελληνικές αρχές.

Στις 9 ώρα Ελλάδας σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 28 υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ (EFC), όπου, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά να γίνει μια ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Η Μ. Αντρέεβα, σύμφωνα με το imerisia.gr, ερωτηθείσα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Αθήνα εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας. Συμπλήρωσε, επίσης, πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή νεότερα για το πότε θα παραλάβουν τα κράτη μέλη το εν λόγω κείμενο για να προχωρήσουν στις εθνικές διαδικασίες, δηλαδή τη ψήφισή του από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News