Οικονομία

Τσακαλώτος: "Ανάσα για τις συνεταιριστικές τράπεζες"

Απόφαση "ανάσα" η πρόταση της κυβέρνησης για ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. "Ανάσα" και για τον συνεταιριστικό κλάδο σε τοπικό επίπεδο για Παγκρήτια Συνεταιριστική, και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, αφού ενισχύεται ο κλάδος μέσω μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, ο οποίος υποστηρίζει πρωτίστως τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας και την τοπική ανάπτυξη.

«Βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο συνεταιριστικός τραπεζικός κλάδος να ενισχυθεί μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης, με κύριους άξονες τη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, την κεντροποίηση λειτουργιών και συστημάτων με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές», επισημαίνει ο ΥΠΟΙΚ.

Στην κατεύθυνση αυτή, προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος, στις προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σχόλια