Οικονομία

Δωρεάν ενημέρωση αγροτών από τη Γεωπονική Μυλοποτάμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας παρουσιάστηκε από Έμπειρη στο αστικό πράσινο υπάλληλο μια άρτια μελέτη για το αστικό πράσινο στην πόλη. Σκοπός της σχετικής μελέτης, που έχει εκπονηθεί, είναι η αποκατάσταση και επέκταση του πρασίνου σε κεντρικά σημεία της Ιεράπετρας με στοχευμένες επιλογές δέντρων και φυτών, κατάλληλα για τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Αφού έγινε καταγραφή και αποτύπωση των χώρων του αστικού περιβάλλοντος σε πρώτη φάση, υπό τις υποδείξεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μανόλη Λουτσέτη, η υπηρεσία προχώρησε, όπως αναφέρθηκε από την αρμόδια υπάλληλο, σε ένα σχεδιασμό για παρεμβάσεις πρασίνου που θα προσδώσουν στην πόλη χρώμα ομορφαίνοντάς την.

Προτεραιότητα δόθηκε σε κεντρικά σημεία και βέβαια στις εισόδους και εξόδους της πόλης. Συνολικά θα γίνουν παρεμβάσεις σε 15 σημεία της πόλης της Ιεράπετρας. Θα φυτευτούν 14 διαφορετικά είδη δέντρων, συνολικά 360 τεμάχια, 1.740 τεμάχια θάμνοι και 3.000 ποώδη φυτά.

Οργανωμένη δουλειά

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης αναμένεται να αλλάξει ριζικά η εικόνα της πόλης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που στην Ιεράπετρα γίνεται μια οργανωμένη δουλειά από ειδικούς στο χώρο για το πράσινο.

Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, βλέπαμε άναρχες παρεμβάσεις και επιπόλαιες επιλογές δέντρων, που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στα πεζοδρόμια, αναγκάζοντάς μας να τα απομακρύνουμε. Πρόθεσή μας είναι αυτή τη φορά να επιλεγούν κατάλληλα είδη δένδρων αλλά και φυτών, ανθεκτικά στις κλιματολογικές συνθήκες της Ιεράπετρας, ώστε να γίνει μια σοβαρή παρέμβαση που θα ομορφύνει την πόλη μας.

Ως δημοτική Αρχή επενδύουμε στο πράσινο και ήταν από τις πρώτες μας προτεραιότητες να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη μελέτη, προκειμένου σύντομα η Ιεράπετρα να αλλάξει όψη, αποκτώντας πολλά σημεία αστικού πρασίνου», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Μελέτη Πρασίνου, ο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Η προσπάθειά μας είναι να αυξήσουμε το πράσινο στην πόλη μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήρθαμε για να αποψιλώσουμε το πράσινο, όπως στο παρελθόν πολλοί έσπευσαν να μας κατηγορήσουν. Θέλουμε να κάνουμε την Ιεράπετρα μια πράσινη πόλη και πραγματικά θέλουμε να προβούμε στις κατάλληλες παρεμβάσεις για να ομορφύνουμε τον τόπο, δίνοντάς του χρώμα και προσωπικότητα», κατέληξε ο κ. Καλαντζάκης.

Σχόλια