default-image

FT: Προς πώληση το αεροδρόμιο του Λονδίνου «City Airport»

Οικονομία
FT: Προς πώληση το αεροδρόμιο του Λονδίνου «City Airport»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς πώληση οδεύει το αεροδρόμιο του Λονδίνου «London City Airport», σύμφωνα με όσα αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα των Financial Times.

Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη εταιρικές πηγές, αποκαλύπτει ότι η αμερικανική Global Infrastructure Partners, η οποία διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο του βρετανικού αεροδρομίου, προτίθεται να κεφαλαιοποιήσει την εκρηκτική άνοδο του κλάδου των αερομεταφορών, μέσω της πώλησης του «London City Airport»

Η αμερικανικό εταιρεία, η οποία διαθέτει μετοχές και στο αεροδρόμιο του «London Gatwick» βρίσκεται στη φάση αναζήτησης συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν την πώληση του αεροδρομίου εντός του 2015.

Βάσει του δημοσιεύματος, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, η τιμή πώλησης αναμένεται να ανέλθει στις 2 δισ. στερλίνες. Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου εκτιμάται πως φέτος θα ανέλθει στα 4,1 εκατομμύρια έναντι μόλις 2 εκατομμυρίων το 2005.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό fund αγόρασε το αεροδρόμιο έναντι μόλις 750 εκ. στερλινών το 2006, από την ιρλανδική εταιρεία Dermot Desmond.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News