Οικονομία

Φοροδιαφυγή: "Κόκκινο" χτυπά η παραβατικότητα και στην Κρήτη

Όργιο φοροδιαφυγής και με το… κυνήγι των αποδείξεων να συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα, την ώρα που πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Από τους 1.600 ελέγχους σε όλη τη χώρα, καταγράφηκαν 372 περιπτώσεις παραβατικότητας.

Σε επίπεδο Κρήτης, από τις 22 Ιουλίου, τέσσερα κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν 150 ελέγχους, με την παραβατικότητα να αγγίζει το 60%, μέχρι σήμερα, ενώ σε ότι αφορά στη μη έκδοση αποδείξεων, οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες σε όλο το νησί, με τα πρόστιμα να χτυπούν κόκκινο, καθώς το πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται είναι 250 ευρώ.

Σαρωτικοί έλεγχοι από το υπουργείο Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, με έναν στους τρεις επαγγελματίες να φοροδιαφεύγει.

Στην Πάρο, ελεγκτές εντόπισαν επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης που ενώ είχαν πραγματοποιήσει υψηλό τζίρο με πλαστικό χρήμα δεν είχαν εκδώσει τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Οι ελλείψεις σε ελεγκτές μεγάλες καθώς σε επίπεδο χώρας 421 ελεγκτές έχουν επιφορτιστεί να ελέγξουν 37.500 περιπτώσεις από τις οποίες οι 12.500, αν δεν ελεγχθούν τότε κινδυνεύουν με παραγραφή στα τέλη του χρόνου.

Και για τις ταμειακές μηχανές μαϊμού, το υπουργείο πρόκειται να λάβει αυστηρότερα μέτρα, ενώ όσοι πιαστούν θα μπαίνουν στη μαύρη λίστα της φοροδιαφυγής.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια