default-image

"Χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"

Οικονομία
"Χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέρ της θέσης ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τάχθηκε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που έδωσε, όπου έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα.   

Πρώτον «ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους», δεύτερον διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος και τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου Χρέους.

Η κ.Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την κυριότητα του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».

Τέλος υπογράμμισε επίσης ότι το Ταμείο έλαβε πρόσκληση από την ελληνική πλευρά να εργαστούν από κοινού επί του προτεινόμενου προγράμματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News