default-image

"Παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και βιοκαυσίμων"

Κρήτη
"Παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και βιοκαυσίμων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Enviroplan Α.Ε., Ανέλιξις Συμβουλευτική Ο.Ε., Ένωση Πεζών Κρήτης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν το έργο "Παραγωγή Οργανικών Λιπασμάτων και Βιοκαυσίμων από τα Απόβλητα Ελαιοτριβείων Fertenergy", αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9 (αίθουσα «Καστελάκη»).

Παρουσίαση της Πιλοτικής Μονάδας που κατασκευάστηκε στα πλαίσια του έργου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο ελαιοτριβείο της Ένωσης Πεζών, στο Αλάγνι.

Η μονάδα θα παραμείνει ανοιχτή και προσβάσιμη στο κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση περιβαλλοντικά και οικονομικά μιας διαδικασίας που θα επιτρέπει την ταυτόχρονη μετατροπή των υπολειμμάτων και παραπροϊόντων που παράγονται από τα ελαιοτριβεία (καθώς και άλλων αγροτικών υπολειμμάτων) σε στερεά βιοκαύσιμα, που μπορούν να αξιοποιηθούν στην παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, καθώς και σε οργανικά λιπάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γεωργία.

Κεντρικό καινοτόμο στοιχείο της διαδικασίας είναι η αξιοποίηση της πλέον διαθέσιμης πηγής ενέργειας στην Ελλάδα - και γενικά στη Μεσογειακή λεκάνη αυτή του ήλιου, και της από αυτή πηγάζουσας τεχνολογίας της ηλιακής ξήρανσης.

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα του έργου στο facebook "Fertenergy Pabet", καθώς και στις ιστοσελίδες των εταιρειών http://www.anelixisc.gr, http://www.enviroplan.gr και http://www.pezaunion.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News