default-image

Κατάινεν: "Στη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα"

Οικονομία
Κατάινεν: "Στη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, εξέφρασε την εκτίμηση πως τα πράγματα στην Ελλάδα «οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα πράγματα στην Ελλάδα φαίνεται πως οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Μόλις επιτευχθεί πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα, μαζί με την ΕΤΕπ μπορούμε να ενδυναμώσουμε τον συμβουλευτικό μας ρόλο προς τον ιδιωτικό αλλά και στον τραπεζικό τομέα καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες επενδύσεων».

Τη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος Κατάινεν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Η εν λόγω συμφωνία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα καθορίζει τις μεθόδους συνεργασίας μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΤΕπ, με σκοπό την τόνωση των επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την Κομισιόν, το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από το φθινόπωρο του 2015.

Ερωτηθείς σχετικά με το πως το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ο κ. Κατάινεν σημείωσε πως ο ιδιωτικός τομέας είναι κυρίως αυτός που μπορεί να ωφεληθεί έτσι ώστε να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

Από την πλευρά του, ο Βέρνε Χόγιερ επεσήμανε πως η ΕΤΕπ ήταν στο πλευρό της Ελλάδας, τόσο πριν την κρίση όσο και κατά τη διάρκεια και πως το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να ωφεληθούν οι ελληνικές εταιρείες και οι ελληνικές αρχές και υλοποιήσουν «καινούργια, οικονομικά εύρωστα πρότζεκτ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News