default-image

Παρατείνονται οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στην εφορία

Οικονομία
Παρατείνονται οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στην εφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες φορολογούμενοι που είχαν ενταχθεί σε ρυθμίσεις φορολογικών οφειλών που έληγαν μέσα στο διάστημα της τραπεζικής αργίας, καλούνται μέχρι σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, να καταβάλουν κανονικά τη δόση τους, αφού με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε παράταση της πληρωμής για ένα τριήμερο από την ημέρα έναρξης λειτουργίας των τραπεζών.

Όσοι οφειλέτες είδαν τη δόση τους να καθίσταται ληξιπρόθεσμη από τις 28 Ιουνίου και μετά, εξοφλούν ήδη τα ποσά που αντιστοιχούν στις οφειλές τους, δίχως να λείπουν και εκείνοι που λόγω των συνθηκών, όχι δεν έχουν ρευστότητα, αλλά δεν έχουν καν χρήματα για να τις τακτοποιήσουν.

Παράταση όμως με δεδομένο το ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που υποχώρησε τις ημέρες της τραπεζικής αργίας και οικονομικής αβεβαιότητας έδωσε το υπουργείο για την ολοκλήρωση της υποβολής τους. Δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι υπολογίζεται ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ η νέα προθεσμία που ορίστηκε λήγει στις 26 Αυγούστου.

Όσοι πάντως είχαν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι 18 Ιουλίου θα πρέπει να καταβάλουν είτε εφάπαξ το χρωστούμενο ποσό είτε την πρώτη δόση μέχρι τις 31 Ιουλίου, δεύτερη δόση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και Τρίτη δόση 30 Νοεμβρίου.

Ενώ όσοι έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση από τις 19 Ιουλίου και μετά, εφάπαξ το ποσό ή η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι 31 Αυγούστου, τη δεύτερη δόση όμως θα την καταβάλουν μέχρι όχι δύο αλλά έναν μήνα μετά δηλαδή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη δόση μέχρι στις 30 Νοεμβρίου.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News