default-image

ΕΣΕΕ: Ασφυκτική πίεση χρόνου για τις αλλαγές στον ΦΠΑ

Οικονομία
ΕΣΕΕ: Ασφυκτική πίεση χρόνου για τις αλλαγές στον ΦΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ασφυκτική χρονική πίεση προς τις επιχειρήσεις αναφορικά με την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ διαμαρτύρεται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιο, η διαδικασία μηχανογραφικής αναπροσαρμογής σε περίπου 50.000 κωδικούς τροφίμων και προϊόντων απαιτεί τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά επιβάλλεται να γίνει σε ένα Σαββατοκύριακο προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Η ΕΣΕΕ διαμαρτυρήθηκε για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ στα διάφορα προϊόντα πραγματοποιείται με πολλά εμπόδια και υπό ασφυκτική πίεση, τόσο χρονικά όσο και πρακτικά.

Για το θέμα των τραπεζών η ΕΣΕΕ αναφέρει στην εγκύκλιο ότι:

* Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν υποκαταστήματα των τραπεζών, παραμένει ωστόσο να διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα ή μόνο αυτά που λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα, με πλήρεις όμως τραπεζικές εργασίες. Παράλληλα, παραμένει και το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

* Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά τριημέρου που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στα ΑΤΜ. Δυστυχώς και εκτός απροόπτου, αυτή θα είναι η διαδικασία που θα συνεχιστεί, μέχρι την χαλάρωση των capital controls και χωρίς καμία ενημέρωση για το όριο των αναλήψεων από εταιρικούς λογαριασμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News