Οικονομία

"Θα ήμουν χαρούμενος αν σταματούσε η συζήτηση για το Grexit"

Θα ήμουν χαρούμενος εάν σταματούσε η συζήτηση για το Grexit, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως εξήγησε, η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σταδιακά θα αποκατασταθεί, γεγονός στο οποίο θα συμβάλει και η ορθή εφαρμογή του νέου προγράμματος.

«Ο καλύτερος τρόπος υποστήριξης της νέας συμφωνίας συνίσταται στην τήρησή της από τον Αλέξη Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι η θετική ψήφος είναι αρκετά σημαντική για το μέλλον της συμφωνίας.

«Η επίλυση του ελληνικού προβλήματος ενισχύει την αξιοπιστία και των υπόλοιπων κρατών - μελών της Ευρωζώνης» επισήμανε παράλληλα. Πρόκειται, συνέχισε, για μία συμφωνία, η οποία είναι καλή, αξιόπιστη και θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα - γέφυρα, υπερθεμάτισε ότι συνιστά τον καλύτερο τρόπο ώστε να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα. «Η τελική εγγύηση του προγράμματος - γέφυρας των 7 δισ. ευρώ θα έλθει από την Ελλάδα» κατέληξε.

Σχόλια