Οικονομία

"Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη να εγκριθούν τα προαπαιτούμενα"

Η έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων μιας πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων είναι «μια αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», εκτίμησε σήμερα ενώπιον του ολλανδικού κοινοβουλίου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, καλώντας παράλληλα να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Προχωράμε βήμα - βήμα, έγινε μια αρχή που βοηθά να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ο οποίος επανεξελέγη από τους ομολόγους του της Ευρωζώνης πρόεδρος της Ευρωομάδας τη Δευτέρα.

Η Ευρωζώνη έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, μετά την έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων της πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων, ενώ απέμενε να οριστικοποιηθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης - γέφυρας.

«Οι επενδύσεις συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις», έκρινε ο κ. Ντέισελμπλουμ. «Εάν δεν γίνουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας της. Η ελληνική οικονομία έχει επείγουσα ανάγκη από ξένες επενδύσεις», συνέχισε και εκτίμησε πως «οι ιδιωτικοποιήσεις συνιστούν μια ευκαιρία».

Ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, τόνισε ότι οποιοδήποτε εμπόδιο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, θα έφερνε εκ νέου στο προσκήνιο το φάσμα του Grexit.

«Εάν οι μεταρρυθμίσεις αργοπορήσουν, το Grexit θα ξαναγίνει μια πιθανότητα. Είχαμε ήδη βρεθεί πολύ κοντά» σε αυτό, σημείωσε ο κ. Ντέισελμπλουμ.

Σχόλια