Οικονομία

Τον Αύγουστο στην ισπανική Βουλή η συμφωνία για Ελλάδα

Τον Αύγουστο πρόκειται να συζητηθεί στο ισπανικό κοινοβούλιο η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση την Δευτέρα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

Λίγο νωρίτερα, ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να υποβάλει τη συμφωνία προς συζήτηση στο κοινοβούλιο - μολονότι η διαδικασία αυτή δεν είναι υποχρεωτική στην Ισπανία - γιατί «τα κεφάλαια που πρέπει να εγγυηθούν οι Ισπανοί φορολογούμενοι είναι πολύ σημαντικά», όπως εξήγησε.

Ο Λουίς ντε Γκίντος διευκρίνισε στη συνέχεια, μιλώντας σε δημοσιογράφους στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, ότι η Ολομέλεια του σώματος θα συζητήσει το θέμα τον Αύγουστο, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου. Δεν ανακοίνωσε ωστόσο μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε ότι το κόμμα του στηρίζει την συμφωνία. «Ανέκαθεν υποστήριζα ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο και για εμάς η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί» είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Ραχόι ότι εκμεταλλεύτηκε τα βάσανα του ελληνικού λαού για εκλογικούς σκοπούς.

Ο Σάντσεθ εξέφρασε επίσης την επιθυμία να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα ώστε να αντισταθμιστούν «τα δεινά και η ένδεια που θα βαρύνουν χιλιάδες Έλληνες την επόμενη χρονιά».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια