default-image

Μεγάλο πρόβλημα και στην καταβολή ενοικίων

Οικονομία
Μεγάλο πρόβλημα και στην καταβολή ενοικίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη στρόφιγγα των τραπεζικών συναλλαγών να παραμένει κλειστή, όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκια ολοένα και αυξάνονται. Το ίδιο και τα φέσια, καθώς εν μια νυκτί σπίτια αδειάζουν με τους ενοικιαστές να εξαφανίζονται από πρόσωπου γης.

Όπως τονίζουν όσοι μένουν στο ενοίκιο, αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι να καταφέρουν να εξασφαλίζουν τα προς το ζην για τις οικογένειές τους, ζητώντας παράλληλα από τους ενοικιαστές να είναι λίγο πιο ελαστικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σε αμηχανία ακόμη και οι πιο συνεπείς καταστηματάρχες, αφού η στάση εμπορίου δεν τους επιτρέπει την άμεση καταβολή του ενοικίου.

Από την άλλη πλευρά, όσοι ενοικιάζουν σπίτια ή επαγγελματικούς χώρους δηλώνουν πως και εκείνοι στενάζουν. Οι εκπρόσωποί τους τονίζουν πως πια πρέπει να προσέχουν και πως δε θα πρέπει να δίδουν σε νέους ενοικιαστές το κλειδί αν πρώτα δεν υπογράψουν το μισθωτήριο.

Με την αγορά παγωμένη, η προσφορά σε χώρους προς ενοικίαση είναι μεγάλη, ενώ πλήγμα σημειώνεται και στη φοιτητική εστία. Φέτος πιο πολύ από κάθε χρονιά οι φοιτητές αναζητούν συγκατοίκηση ή τη φιλοξενία σε συγγενείς και φίλους.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News