default-image

Γλέζος: "Ζητάμε να θριαμβαύσει το δίκαιο"

Οικονομία
Γλέζος: "Ζητάμε να θριαμβαύσει το δίκαιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ματαιοπονούν όσοι ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη», επεσήμανε ο Μανώλης Γλέζος, σε παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά το τέλος των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, όπου του έδωσε το λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα», είπε.

«Παραμερίζω τις ύβρεις, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει, αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως, όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη...», ανέφερε ο κ. Γλέζος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων και εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός, ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε τη λύση. Ζητάμε να μας δώσετε ένα χρονικό περιθώριο, όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια και δεν θα εξοφλούμε δάνεια. Βέβαια δεχόμαστε τις προτάσεις Γιούνκερ για επενδύσεις και περιμένω να το κάνει πράξη. Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα» κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου ήταν η τελευταία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς έχει καταθέσει ήδη την παραίτησή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News