Οικονομία

"Πάγωσαν" στην Κρήτη τα έργα που εκτελούνταν μέσω ΕΣΠΑ

Τα χειρόφρενα τράβηξαν όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων του νησιού, που έχουν στην κυριολεξία "παγώσει" κάθε εργασία που εκτελούνταν στα εργοτάξια. Τα υπό εξέλιξη έργα, μικρά και μεγάλα σταμάτησαν, και από πλευράς δήμων το μόνο που διενεργείται είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων, με τους δημάρχους να κρούουν κώδωνα κινδύνου.

Το μεγάλο αγκάθι που ταλαιπωρεί το σύνολο  των δημάρχων και της Κρήτης, είναι ότι εκατομμύρια ευρώ έργων και μέσω ΕΣΠΑ βρίσκονται στον αέρα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αν θα υπάρξει δυνατότητα να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και πολύ περισσότερο τι θα γίνει αν οι ημερομηνίες που λήγουν την 31η Δεκέμβρη εφόσον δεν αλλάξουν και ποια θα είναι η κατάληξη για μια σειρά αναπτυξιακά έργα που ξεκίνησαν να υλοποιούνται και από τη μια μέρα στην άλλη σταμάτησαν, δίχως κανείς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το αν και πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου.

 

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται το σύνολο των δήμων εξήγησαν οι δήμαρχοι που με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Πέμπτη συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση με στόχο να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο αιτημάτων που δεν χωρούν αναβολή και απαιτούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια