default-image

Γιούνκερ: "Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται στην Κομισιόν"

Οικονομία
Γιούνκερ: "Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται στην Κομισιόν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας το πρωί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση αναφέροντας πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν άσχετο, καθώς αναφερόταν σε μια πρόταση που δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι.

«Μας ελέχθη ότι πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Και προφανώς και τη σεβόμαστε. Οι Έλληνες μίλησαν και θα ήθελα να μάθω τι είπαν, γιατί ψήφισαν για κάτι που δεν υφίσταται. Πρέπει να κατανοήσουμε τι σήμαινε αυτό το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά "Όχι" πάνω σε ένα κείμενο που δεν είναι πια σε συζήτηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά ότι το ερώτημα που ετέθη δεν υφίστατο την Κυριακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι είναι άδικο η Αθήνα να αντιμετωπίζει ως... τρομοκράτη την Κομισιόν.

«Η ελληνική αντιπροσωπεία εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό ήταν πολύ σοβαρό σφάλμα. Τώρα, πρέπει να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις. Σήμερα, θα πρέπει να επαναφέρουμε την τάξη στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Θα ήταν υπεραπλουστευμένο να πει κανείς ότι σήμερα θα βρεθεί λύση. Η Κομισιόν και ο πρόεδρός της εργάστηκαν σκληρά. Απαράδεκτο να αποκαλούνται "τρομοκράτες" από την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ωστόσο, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε πως η Κομισιόν συνεχίζει να εργάζεται για να βρεθεί λύση με την Ελλάδα.

«Πάντα θα πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Είμαι εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο έθνος, και το να πεταχτεί έξω από την Ευρωζώνη ή την Ε.Ε. είναι κάτι που δε θα έπρεπε να το συζητάμε», ανέφερε, για να αναρωτηθεί στη συνέχεια: «Τι είδους Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν αν σταματούσαμε να συζητούμε με την Ελλάδα;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News