default-image

"Με τον Ευ.Τσακαλώτο έχουμε κοινές αναφορές και στόχους"

Οικονομία
"Με τον Ευ.Τσακαλώτο έχουμε κοινές αναφορές και στόχους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διαβεβαίωση ότι με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον ενώνουν κοινές αναφορές και κοινοί στόχοι, εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.

«Σήμερα η μοναδική είδηση πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι στο δημοψήφισμα και πώς η κυβέρνηση θα το κεφαλαιοποιήσει» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι «αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι παραπάνω από την αλλαγή φρουράς».

Αποτιμώντας το έργο του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών, ο απερχόμενος υπουργός υποστήριξε ότι μία από τις πολύ σημαντικές εξελισσόμενες διαδικασίες στο υπουργείο είναι η επιχείρηση του ΣΔΟΕ με στόχο τον αλγοριθμικό έλεγχο για τις κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Θα υπάρξει σοβαρότατο πλήγμα στη φοροδιαφυγή έως τον Σεπτέμβριο» εκτίμησε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ζητούμενο είναι η φορολογική αναδιάρθρωση.

Τρίτο ζητούμενο, συνέχισε, είναι οι start ups επιχειρήσεις. «Η γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων επεξεργάζεται σχέδιο αναβάθμισης του TAXIS net» συμπλήρωσε, ενώ διευκρίνισε ότι η δημόσια περιουσία και η λειτουργία της γενικής γραμματείας πρέπει να ενταχθεί σε έναν αναπτυξιακό φορέα.

«Προσπαθήσαμε αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα κεράκι» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News