default-image

Λαγκάρντ: "Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ"

Οικονομία
Λαγκάρντ: "Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», διαβεβαίωσε η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη γερμανική Handelsblatt.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απέφυγε να τοποθετηθεί υπέρ του "Ναι" ή του "Όχι", τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να πάρει θέση σε ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα που γίνεται σε μια χώρα». Υπογράμμισε, δε, ωστόσο ότι «η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ με χρέος ή χωρίς» αποφεύγοντας όμως να απαντήσει στο ερώτημα πως θα διαχειριστεί το ΔΝΤ το όποιο αποτέλεσμα προκύψει από το δημοψήφισμα.

«Η ερώτηση που μου θέτετε είναι μια γέφυρα που δεν θέλω πραγματικά να περάσω», είπε η κ. Λαγκάρντ.

Αναφορικά με τις επικρίσεις εναντίον της ότι αγνόησε το πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα για μεγάλο διάστημα, απάντησε: «Το ζήτημα είναι περισσότερο περίπλοκο από όσο ακούγεται, γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις δανείων, πρέπει να γίνουν υλοποιήσεις, υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να διευθετούνται. Από την ελληνική πλευρά έχουν γίνει πολλές προσπάθειες. Έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου. Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα έφεραν την οικονομία της χώρας πολλά βήματα πίσω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News