default-image

Κατσέλη: "Την Τρίτη θα επανεξεταστούν τα όρια αναλήψεων"

Οικονομία
Κατσέλη: "Την Τρίτη θα επανεξεταστούν τα όρια αναλήψεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα αφού ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που συνεδριάζει την ίδια μέρα, δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Τρίτης, θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων, πρόσθεσε η ίδια μιλώντας στο Mega.

Η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την Τρίτη είτε την Τετάρτη να λειτουργήσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα κανονικά και να γίνουν όλες οι συναλλαγές, αφού γνωστοποιηθεί και το όριο των αναλήψεων.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία να υπάρχει ψυχραιμία, τόνισε ότι «όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά» μεταβούμε στην ομαλότητα τόσο «μικρότερη πιθανότητα» υπάρχει ότι θα υπάρχει οτιδήποτε δυσάρεστο στο μέλλον.

ΥΠΟΙΚ-Κατσέλη διαψεύδουν τους FT για τα περί κουρέματος καταθέσεων

Την ίδια ώρα η κ. Κατσέλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για κούρεμα 30% στις καταθέσεις πάνω από 8.000 ευρώ που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Financial Times, κάνοντας λόγο για «πλήρως ανυπόστατο δημοσίευμα».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών επισήμανε ότι οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες, όπως προβλέπεται για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και τόνισε πως «αυτά τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας». Χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Financial Times «εκ του πονηρού» και το διέψευσε.

«Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας», επισημαίνει σε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα το υπουργείο Οικονομικών. Ζητά δε από την εφημερίδα να ανακαλέσει το «ψευδέστατο» δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές τράπεζες προετοιμάζουν έκτακτο σχέδιο για την επιβολή κουρέματος τουλάχιστον 30% στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ σε τουλάχιστον μία ελληνική τράπεζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News