default-image

"Ακραίες παρεμβάσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος"

Οικονομία
"Ακραίες παρεμβάσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ακραίες και ωμές παρεμβάσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος έκανε λόγο  η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτικό της μήνυμα. Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως «υπάρχουν προσπάθειες για να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, αλλά και για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμά του».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «κάποιοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι της Ε.Ε. δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν "ωμά" στα εσωτερικά της χώρας, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το χρέος είναι παράνομο και κακώς οι Έλληνες πολίτες καλούνται να το πληρώσουν.

Τρομοκρατούν το λαό οι θιασώτες του "ναι" είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. Το "ναι" δε σημαίνει ναι στην Ευρώπη, σημαίνει ναι στην υποδούλωση, ναι σε περαιτέρω  μείωση μισθών και συντάξεων, ναι στην ανεργία και στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δημόσιας περιουσίας, ναι από ισότιμο μέλος της Ε.Ε. σε αποικία χρέους», αυτό σημαίνει το ναι τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον ελληνικό λαό να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση, όπως ανέφερε, που του επέστρεψε την εξουσία που πηγάζει από αυτόν, αλλά και να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης. Επιπλέον ζήτησε να σταλεί το μήνυμα ότι «η δημοκρατία είναι υπόθεση των λαών, όχι των τραπεζών».

«Η Βουλή του 2015 στάθηκε στο ύψος της», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, «για πρώτη φορά ο λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του μπορεί να αποκρούσει με την ψήφο του τον τελευταίο εκβιασμό, μπορεί με το όχι του να αποτινάξει τον μνημονιακό ζυγό και να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση που τον εμπιστεύτηκε», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Τα "όχι" του ελληνικού λαού έχουν κάνει υπερήφανους όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα», είπε, «ένα τέτοιο "όχι"», τόνισε, «θα κάνει υπερήφανες τις επόμενες γενιές και θα υπερασπιστεί την πραγματική ψυχή της Ευρώπης, μίας Ευρώπης που δεν εδράζεται σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς. Που εδράζεται στην ισότιμη συνύπαρξη, στη δημοκρατία και στην αλληλεγγύη».

«Όχι στα τελεσίγραφα όχι στην υποταγή», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News