Οικονομία

"Η πλειοψηφία του Eurogroup ακολούθησε τη γραμμή Μέρκελ"

«Το Eurogroup είναι μία εξελισσόμενη διαδικασία συζήτησης και συνεχούς διαπραγμάτευσης», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο στην ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης ακολούθησαν τη γραμμή της κ. Μέρκελ», κρατώντας στάση αναμονής μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Η Γαλλία σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κράτησε διαφορετική στάση ενώ τόνισε ότι και τα τρία τελευταία Eurogroup εξέτασαν το ζήτημα το δημοψηφίσματος, ενώ ερωτηθείς για τις συζητήσεις του με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Βαρρουφάκης υποστήριξε ότι «υπάρχει αναντιστοιχία λόγου ανάμεσα στις προσωπικές επικοινωνίες και τις συνεντεύξεις Τύπου».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «το δικό μας όχι είναι υπέρ του ευρώ» ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα καλή τη συνεργασία του με τον κ. Σόιμπλε.

«Καταθέσαμε νέες προτάσεις πάνω στις δικές τους προτάσεις», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λέει "όχι" στο μεταρρυθμιστικό πακέτο επειδή δεν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο γενικότερης χρηματοδότησης και δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, είναι σημαντικό να υπάρξει μία συζήτηση επί της βιωσιμότητας της λύσης και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν υπογράφει μία συμφωνία η οποία προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα.

«Δεν είχαμε ούτε εντολή για μία μη βιώσιμη λύση, ούτε για ρήξη, γι' αυτό πάμε σε δημοψήφισμα» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και σημείωσε ότι πρόταση των θεσμών υπάρχει ακόμη στο τραπέζι. Επιπλέον τόνισε ότι το δημοψήφισμα έχει ενεργοποιήσει την Ευρώπη για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και σημείωσε ότι δεν είναι άκαιρο. «Οι δανειστές είναι έτοιμοι για τη λύση» εκτίμησε και συμπλήρωσε ότι περιμένουν το μήνυμα από τον λαό.

Σχόλια