default-image

Ντάισεμπλουμ: Δε θα υπάρξουν νέες συζητήσεις μέχρι το δημοψήφισμα

Οικονομία
Ντάισεμπλουμ: Δε θα υπάρξουν νέες συζητήσεις μέχρι το δημοψήφισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε θα υπάρξουν νέες συζητήσεις με την Ελλάδα έως την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος», υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ. «Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις», τόνισε.

Όπως εξήγησε, δε θα υπάρξουν νέες συζητήσεις τις επόμενες ημέρες ούτε σε επίπεδο Eurogroup, αλλά ούτε και μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. «Θα περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος της Κυριακής, το οποίο και θα λάβουμε σοβαρά υπ' όψη», υποστήριξε εν συνεχεία.

«Είμαι πολύ λυπημένος για την κατάσταση, δεδομένης της ισχυρής αποφασιστικότητας των Ελλήνων να παραμείνουν στην Ευρωζώνη», υπερθεμάτισε ο κ. Ντάισεμπλουμ. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Κάζιμιρ είχε υποστηρίξει ότι το Εurogroup αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε πως οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News