default-image

Μέρκελ: "Είναι ανοιχτές οι θύρες της διαπραγμάτευσης"

Οικονομία
Μέρκελ: "Είναι ανοιχτές οι θύρες της διαπραγμάτευσης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θύρες της διαπραγμάτευσης θα παραμείνουν ανοιχτές, υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μερκελ, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.   

«Θέλουμε να υπάρξει στην Ελλάδα μία κατάσταση, η οποία θα επιτρέψει την εφαρμογή ευρειών μεταρρυθμίσεων προκειμένου η χώρα να ανακάμψει» τόνισε η κ. Μέρκελ

Θέλουμε, συνέχισε, η Ελλάδα να πράξει όπως έπραξαν και οι υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση. «Οι σχέσεις μας δεν έχουν υποστεί βλάβη» πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση.

«Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να διεξαγάγει δημοψήφισμα και να πάρει όποια απόφαση επιθυμεί» εξήγησε εν συνεχεία. Οι διαβουλεύσεις πρέπει κάποια στιγμή να συνεχιστούν, αυτό είναι το πρώτο μας πλάνο, κατέληξε η Καγκελάριος.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες για το ελληνικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας.

Η απόφαση για το δημοψήφισμα, εξήγησε, ήταν ξαφνική, αλλά δεν είναι δική μας δουλειά. Το ζήτημα είναι να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε γίνει το δημοψήφισμα είτε δεν γίνει, συμπλήρωσε.

«Σε ένα κοινό σπίτι - στο ευρωπαϊκό σπίτι - πρέπει όλοι να τηρούν τους κανόνες» υπερθεμάτισε, ενώ διευκρίνισε ότι η συμβίωση στην Ευρώπη είναι δύσκολη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News