default-image

Σόιμπλε: "Η αποφυγή του Grexit, υπόθεση της Ελλάδας"

Οικονομία
Σόιμπλε: "Η αποφυγή του Grexit, υπόθεση της Ελλάδας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αποφυγή του Grexit και της χρεοκοπίας είναι υπόθεση της Ελλάδας», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ όπως εξήγησε, οι εταίροι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν και πάλι με την Αθήνα, αλλά από μηδενική βάση, καθώς το τρέχον πρόγραμμα εκπνέει αύριο.

«Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αν κάποιος θέλει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει να δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις» τόνισε εν συνεχεία, καλώντας τον ελληνικό λαό να ψηφίσει "ναι". «Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστρέψει κάθε εμπιστοσύνη, ενώ αφαίρεσε από το τρέχον πρόγραμμα κάθε βάση», συνέχισε ο κ. Σόιμπλε.

Όπως υποστήριξε, η Ευρώπη είναι σταθερή και είμαστε αποφασισμένοι. «Είπαμε με μεγάλη καθαρότητα και ηρεμία, πάνω σε αυτή τη βάση δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, αλλά είμαστε βεβαίως πρόθυμοι να βοηθήσουμε τη Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» συνέχισε ο Γερμανός υπουργός.

«Η Ελλάδα βαδίζει έναν δύσκολο δρόμο, αλλά αυτό είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Αυτό μπορεί κανείς να το διορθώσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε βοήθεια. Αλλά κάνουμε το παν για να κρατήσουμε την Ευρώπη σταθερή και, εάν είχαμε πάει σε αυτόν τον κατήφορο, τότε θα κινδύνευε η Ευρώπη» εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε.

«Το ευρώ δεν θα αποσταθεροποιηθεί από την ακατανόητη και δυσεξήγητη συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης στην Ελλάδα» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News