default-image

Αναβρασμός στους απλήρωτους παραγωγούς οινοσταφύλων

Κρήτη
Αναβρασμός στους απλήρωτους παραγωγούς οινοσταφύλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οινοστάφυλα σε μεγάλες ποσότητες και μεγάλη αξία οφείλει ιδιωτική εταιρεία κρασιού με έδρα την Αθήνα και παράρτημα τους Κουνάβους σε πολλούς αμπελουργούς. Μόνο στις Αρχάνες οι απλήρωτοι παραγωγοί είναι πάνω από 15, οι οποίοι και θα συγκεντρωθούν σήμερα έξω από τις εγκαταστάσεις της μονάδας, για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν για άλλη μια φορά να τους καταβληθούν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τα χρήματα για τα σταφύλια τους!

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" χθες ο Αρχανιώτης παραγωγός Φίλιππος Ελευθεράκης τόνισε: «Μας είχαν πει ότι μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα προσπαθούσαν να μας εξοφλήσουν. Έχουν περάσει μέχρι σήμερα 10 μήνες κι έχουμε πάρει μία προκαταβολή 25%. Από 'κει και πέρα δε μας έχουν δώσει τίποτα. Παίρνουμε τηλέφωνο στην κεντρική εταιρεία που είναι στην Αθήνα αλλά δε μας λένε τίποτα».

Ο ίδιος λέει παρακάτω ότι «είμαστε όλοι οι παραγωγοί σε απόγνωση. Εγώ έχω πέντε παιδιά. Έχω τώρα να πληρώσω το φόρο εισοδήματος. Τι θα κάνουμε; Πώς θα τα βγάλουμε πέρα;».

Ο κ. Ελευθεράκης λέει στο σημείο αυτό ότι και κατά την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία είχε καθυστερήσει να πληρώσει τα οινοστάφυλα που είχε πάρει από παραγωγούς του νομού Ηρακλείου. Όμως έστω και με καθυστέρηση λίγων μηνών, ο κόσμος πληρώθηκε. Κάτι όμως που δεν ισχύει για τη χρονιά αυτή, αναφορικά με την οινοποιητική περίοδο 2014-2015.

Ο ίδιος "κάνει να παίρνει" από τα σταφύλια του πάνω από 5.000 ευρώ. «Άλλος κάνει να παίρνει 3 χιλιάδες ευρώ, άλλος 2 χιλιάδες, άλλος 4 χιλιάδες ευρώ και πάει λέγοντας. Εκτός από τις Αρχάνες, απλήρωτοι παραγωγοί υπάρχουν και στα γύρω χωριά», καταλήγει.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News