default-image

"Φτερό στον άνεμο" το Χρηματιστήριο

Οικονομία
"Φτερό στον άνεμο" το Χρηματιστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απίστευτη εικόνα παρουσιάζει σήμερα το Χρηματιστήριο, καθώς η συνεχής εναλλαγή "μηνυμάτων" από τις Βρυξέλλες φέρνουν και άμεσες αντιδράσεις στο ταμπλό.

Η μη εξεύρεση λύσης στις χθεσινές διαβουλεύσεις πίεσε το δείκτη στα ρηχά, αφού από την έναρξη της συνεδρίασης υποχωρούσε σημαντικά (ακόμα και σε ποσοστό -2,11%).

Λίγο μετά τις 11:00, ωστόσο, και με αφορμή τις διαρροές για «εποικοδομητικές συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων» Ελλάδας-δανειστών, η πορεία του άρχισε να αντιστρέφεται, γύρισε σε άνοδο (έφτασε μέχρι και +1,70% περίπου), και μάλιστα μέχρι τις 11:55 ενισχυόταν.

Ωστόσο, οι ειδήσεις περί "τελεσιγράφου" των δανειστών για άμεση κατάθεση πρότασης επιβάρυνε το κλίμα και οδήγησε σε νέα πτώση το Γενικό Δείκτη, μέχρι περίπου τις 12:40, όταν και διέρρευσε η πληροφορία ότι στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των δανειστών ετοιμάστηκε ένα έγγραφο που θα κατατεθεί στις 14:30 στο Eurogroup και το οποίο, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας.

Ως αποτέλεσμα, στη συνέχεια, ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν σε ποσοστό 0,61%. Πλην όμως, η εικόνα αυτή μπορεί και πάλι να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News