default-image

Στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων της Εφορίας Αρχαιοτήτων

Κρήτη
Στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων της Εφορίας Αρχαιοτήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, και Υγείας καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Μανόλης Συντυχάκης, για τους απλήρωτους συμβασιούχους εργαζόμενους της Α' Εφορίας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Κρήτης στο έργο της επέκτασης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου του υπουργείου Υγείας.

«Στο χώρο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης», όπως αναφέρουν, «εκτελούνται στα πλαίσια της επέκτασης του νοσοκομείου σκαπτικές εργασίες από την Α' Εφορία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Κρήτης του υπουργείου Πολιτισμού. Ο κύριος του έργου της επέκτασης του νοσοκομείου είναι το υπουργείο Υγείας και όλο το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται προβλήματα στην πληρωμή των εργαζομένων, που εκτελούν τις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου έργου καταγγέλλουν τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το πρόσχημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων είναι συνεχώς το ίδιο, η γραφειοκρατία.

Οι εργαζόμενοι όμως εδώ και 2,5 μήνες (μισός Μάρτης, Απρίλης και Μάης) δεν αμείβονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές, καθημερινές, οικογενειακές τους ανάγκες.

Το ίδιο είχε γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν, με τους εργαζόμενους να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους ύστερα από αγώνα και επίσχεση εργασίας. Η ίδια κατάσταση τους ανάγκασε και αυτή τη φορά να ξεκινήσουν εκ νέου επίσχεση εργασίας για να πληρωθούν.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί ποια μέτρα και ποιες αποφάσεις θα πάρει για:

1. Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην αρχαιολογική ανασκαφή για την επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

2. Την τακτική και χωρίς καθυστερήσεις μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News