default-image

Κλίμα οργής στους τουριστικούς ΟΤΑ για την υπερφορολόγηση

Κρήτη
Κλίμα οργής στους τουριστικούς ΟΤΑ για την υπερφορολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις, οργή και αγανάκτηση από τους τουριστικούς δήμους της Κρήτης, που σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στον κρατικό, όπως λένε, παραλογισμό!

Εκτός από τον "τσουχτερό" φόρο εισοδήματος για δημοτικά ακίνητα και τις παραλίες, οι Δήμοι καλούνται να προκαταβάλουν και φόρο κερδών για την τρέχουσα φορολογική χρήση και η προκαταβολή ανέρχεται στο 55% επί του φόρου κερδών της προηγούμενης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_1hazcat0/

Τη στιγμή αυτή οι Δήμοι καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος 26% για δημοτικά ακίνητα που ενοικιάζουν σε τρίτους και για παραλίες που ενοικιάζουν σε ιδιώτες. Στις παραλίες το συνολικό χαράτσι μάλιστα ξεπερνά το 50%, αφού, πέραν του φόρου 26%, οι τουριστικοί ΟΤΑ καταβάλλουν το 30% των συμβάσεων προς το Δημόσιο.

Παραλογισμός που αφορά στην υπερ-φορολόγηση των Δήμων, την ώρα που δεν έχουν χρήματα ούτε για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων!

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης προχώρησε ήδη σε σχετική παρέμβαση-διαμαρτυρία προς την ΚΕΔΕ.

Προκειμένου να σώσουν τους τουριστικούς Δήμους τους, αρκετοί δήμαρχοι του νησιού δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουμε ακόμη και σε μηνύσεις κατά του Δημοσίου.

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News