Οικονομία

Σχοινάς: Η Κομισιόν αναμένει και λίστα με προαπαιτούμενες ενέργειες

Λίστα με προαπαιτούμενα επιθυμεί να λάβει από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να γίνει η εκταμίευση της δόσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί «έξτρα χρόνος» στην χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτήρισε εφικτή την επίτευξη μίας συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές εντός της εβδομάδας.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ πιστεύει ότι οι προτάσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση χθες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα μπροστά και μια καλή βάση για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Τώρα γίνεται επιπλέον δουλειά σε τεχνικό επίπεδο για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρότασης ώστε να ξεκαθαριστεί τι απομένει να γίνει» ανέφερε.

.

Συμπλήρωσε ότι εκτός της δουλειάς σε τεχνικό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει και λίστα με προαπαιτούμενες ενέργειες από την ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτό που θα θέλαμε να δούμε -πέρα από την λεπτομερή δουλειά σε αριθμούς και υπολογισμούς που τώρα γίνεται στους τρεις θεσμούς ενώ μιλάμε- είναι μια λίστα προαπαιτούμενων που αναφέρονται στην πρόταση αλλά πρέπει να ενταχθούν σε μια μορφή λίστας, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη», επισήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχόλια