Οικονομία

Ολάντ: "Οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία"

«Πρέπει να επιτύχουν μία συμφωνία, η Αθήνα και οι διεθνείς δανειστές της, ώστε να αποτραπεί μία χρεοκοπία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και κάθε μέρα μετράει», τόνισε ο κ. Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι «οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι «υπάρχει η αρχή της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αλλά πρέπει να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κατάσταση αυτή. Σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη πρόκειται για αρχή της Ευρωζώνης, βάσει της οποίας παρασχέθηκε και παρέχεται στήριξη στην Ελλάδα για να μείνει στην Ευρωζώνη. Τι θέλουν να πουν Ιταλία και Γαλλία; Ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο. Οι συζητήσεις για την Ελλάδα πρέπει να συνεχισθούν σήμερα και αύριο. Την Δευτέρα και την Πέμπτη έχουμε δυο Συνόδους Κορυφής και τα σημεία αναφοράς πρέπει να είναι οι ευρωπαϊκές αρχές αλλά και το να μπορέσει η Ελλάδα να λάβει τις χρηματοδοτήσεις που αναμένει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρέντσι επεσήμανε πως όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να προσφερθεί λύση, η οποία να επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Είναι βασικής σημασίας να εργασθούν για αυτό και οι Έλληνες. Στην κυβέρνησή τους, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνουμε την καλή μας διάθεση, την συνεργασία μας, αλλά για να επιτευχθεί συμφωνία χρειάζεται η καλή διάθεση και των δυο πλευρών», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σχόλια