Οικονομία

Βαρουφάκης: "Επιλογή της Μέρκελ η έκβαση της Συνόδου"

Με άρθρο του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine (FAS), ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνεται στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την καλεί, ενόψει της Συνόδου της Δευτέρας, να δώσει το σήμα για έντιμη συμφωνία.

«Η καγκελάριος βρίσκεται μπροστά σε μία καθοριστική επιλογή τη Δευτέρα», γράφει ο ΥΠΟΙΚ.

«Είτε να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με μία κυβέρνηση που έχει απορρίψει τα "πακέτα διάσωσης" και παλεύει για μία διαπραγματευτική λύση, είτε να ακολουθήσει τις σειρήνες στην κυβέρνησή της και να κάνει στην άκρη τη μοναδική ελληνική κυβέρνηση που είναι πιστή σε αρχές και μπορεί να βάλει τον ελληνικό στην πορεία των μεταρρυθμίσεων», συνεχίζει.

Ρίχνοντας ουσιαστικά την μπάλα στη γερμανική πλευρά, ο Γ. Βαρουφάκης γράφει πως «φοβάμαι ότι αυτή την επιλογή καλείται να κάνει η καγκελάριος».

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της Συνόδου, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «πλέον όλα εξαρτώνται από την έκτακτη Σύνοδο της Δευτέρας», και δήλωσε πρόθυμος για συμβιβασμό εάν η Άνγκελα Μέρκελ δώσει σαφές σήμα, όπως γράφει το vima.gr.

«Από την πλευρά μας, προσερχόμαστε στις Βρυξέλλες με την απόφαση να κάνουμε περισσότερους συμβιβασμούς, εφόσον δε μας ζητηθεί να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Να αποδεχτούμε νέα χρέη υπό όρους που δίνουν ελάχιστες ελπίδες πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της», τόνισε.

Σχόλια