Οικονομία

Επικοινωνία Τουσκ με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντέισεμπλουμ για την Ελλάδα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντέισεμπλουμ είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επικοινώνησε με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup προκειμένου να εξετάσουν το ελληνικό ζήτημα.

«Προετοιμάσαμε τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νωρίτερα, ο κ. Τουσκ είχε υποστηρίξει ότι πλησιάζουμε το σημείο όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ' εμέ καλής προσφοράς ή να χρεοκοπήσει. «Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία» υπερθεμάτισε ο κ. Τουσκ.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, τόνισε ότι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις 11 ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.

«Το παιχνίδι του ποιος θα υποχωρήσει πρώτος πρέπει να τελειώσει και το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι των ευθυνών» συμπλήρωσε ο κ. Τουσκ. Αυτή η κατάσταση, πρόσθεσε, δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για οποιαδήποτε παιχνίδια, είπε.

Είναι πραγματικότητα, συνέχισε, με πραγματικές πιθανές επιπτώσεις, πρώτα από όλα για τον ελληνικό λαό. Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας δεν αποτελεί το τελικό βήμα για την Ελλάδα, κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχόλια