Οικονομία

ΣΕΒ: Αναγκαία μια συμφωνία με βιώσιμη επίλυση του χρέους

Τους θεσμούς του ελληνικού χρέους κάλεσε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Άκης Σκέρτσος να επιδείξουν καλή πίστη και να επενδύσουν στη βιώσιμη αντιμετώπιση του βάρους του ελληνικού χρέους κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνάντηση των γενικών διευθυντών των Οργανώσεων Μελών της Businesseurope, στις Βρυξέλλες.

Την επιτακτική ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία επανέλαβε ο κ. Σκέρτσος, ενώ επέρριψε και στις δύο πλευρές την ευθύνη για το γεγονός ότι δοκιμάζονται οι σχέσεις της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Επεσήμανε τέλος τον κίνδυνο να βυθιστεί η οικονομία σε φαύλο κύκλο, καθώς «μετά από πέντε συνεχή χρόνια που οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους δοκιμάστηκαν στην κλίνη ενός φορολογικού Προκρούστη, χωρίς πρόσβαση σε χρηματοδότηση και σε επενδυτικά κεφάλαια, το φάρμακο που φαίνεται ότι προτείνουν ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί θα διατηρήσουν -το λιγότερο- το καθεστώς ασφυξίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας».

Παράλληλα, πρότεινε «να αντιτάξουμε την εφαρμογή δίκαιων μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και στη βιώσιμη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού και της φοροδιαφυγής».

Σχόλια