default-image

Πράσινο φως για ενεργειακή αναβάθμιση και στατική ενίσχυση των αυθαιρέτων

Οικονομία
Πράσινο φως για ενεργειακή αναβάθμιση και στατική ενίσχυση των αυθαιρέτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική ενίσχυση των κτιρίων τους μπορούν πλέον να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, επενδύοντας για τον σκοπό αυτό το 50% του προστίμου που πρέπει να καταβάλουν για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Η ρύθμιση για την ενεργειακή αναβάθμιση αφορά όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν έως το 2003, αλλά και τα λιθόκτιστα κτίρια που κτίστηκαν πριν από τις 28 Ιουλίου 2011 και υπάγονται στις ρυθμίσεις του τελευταίου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Για τις πράσινες παρεμβάσεις στα αυθαίρετα υπήρχε από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2014 και η σχετική πρόβλεψη. Το μέτρο, ωστόσο, παρέμενε ανενεργό, αλλά από το απόγευμα της Τρίτης τέθηκε σε ισχύ, αφού πλέον ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και το πληροφορικό σύστημα του ΤΕΕ μπορεί πλέον να δέχεται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρει το in.gr, τυχεροί είναι όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων δεν έχουν αποπληρώσει όλο το πρόστιμο τακτοποίησης και άτυχοι όσοι το έχουν ήδη εξοφλήσει. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Το μέτρο αναμένεται να αποτελέσει τονωτική ένεση για την οικοδομή, αφού μπορούν να ενισχυθούν κλάδοι που αφορούν, για παράδειγμα, την αγορά και την τοποθέτηση κουφωμάτων, συστημάτων σκίασης κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News