Οικονομία

SZ: Έκτακτο σχέδιο για την επιβολή capital controls στην Ελλάδα

Έκτακτο σχέδιο για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων έχει καταρτίσει η Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωζώνη έχει συμφωνήσει στη δημιουργία ενός έκτακτου σχεδίου για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει την επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων (capital controls), σε περίπτωση που Αθήνα και δανειστές δεν καταλήξουν σε συμφωνία έως το σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη, στο κρίσιμο Eurogroup, θα συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν και πάλι δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε η Ευρωζώνη θα αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως, έσπευσε άμεσα να διαψεύσει το δημοσίευμα, ενώ ο εκπρόσωπος του Βερολίνου αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Σχόλια