Οικονομία

Φάιμαν: Απρόβλεπτες οι παρενέργειες ενός Grexit

Προειδοποίηση ότι μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα συνδέεται πάντα με απρόβλεπτες παρενέργειες απηύθυνε μέσω της Real News ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, λέω όμως ξεκάθαρα σε όποιον σπεκουλάρει σε ένα Grexit: Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος έως τον Σεπτέμβριο ή τον Μάρτιο του 2016 εάν οι διαπραγματεύσεις δεν προλάβουν να ολοκληρωθούν έγκαιρα, ο κ. Φάιμαν αφού σημειώνει ότι «η υπομονή των χωρών - μελών δεν είναι απεριόριστη», υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα επεκτάθηκε στις αρχές του έτους και επισημαίνει ότι «τώρα είναι καιρός και για τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που θα έχει νόημα».

Για το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος της Αθήνας για ελάφρυνση του χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, εμφανίστηκε θετικός σε συζητήσεις περί αναδιαρθρώσεων «που θα έχουν νόημα», διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «το πρώτο βήμα αφορά τη συμφωνία πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα».

Σχόλια