Οικονομία

Γκάμπριελ: "Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται"

Ενώ οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε εξέλιξη εξακολουθούν να ασκούνται συνεχείς πιέσεις στη χώρα μας. «Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα "Bild", τονίζοντας πως «η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα».

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρόσθεσε πως «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια».  

Σημείωσε μάλιστα ότι «η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα». Πρόσθεσε ότι «οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει»..

Διατυπώνοντας έντονες επικρίσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης, συμπλήρωσε: «Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί. Δε θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης».

Σχόλια