default-image

Reuters: Παρασκηνιακή συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Οικονομία
Reuters: Παρασκηνιακή συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρίσκεται στην "ατζέντα" των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αποκαλύπτει ανώνυμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επισημαίνει πως πίσω από τις κουρτίνες της διαπραγμάτευσης, εξελίσσεται μία παρασκηνιακή συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

«Το ΔΝΤ πιέζει τους Ευρωπαίους για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» εξηγεί ενώ προσθέτει, πως «το Ταμείο μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να την ακούσουν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΔΝΤ καθιστά σαφές πως το κατάλληλο μίγμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα πρέπει να απαρτίζεται από το συνδυασμό μίας νέας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και της παροχής πρόσθετης βοήθειας.

«Το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μέσω μίας συνδυαστικής λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει επιμήκυνση των ωριμάνσεων, μείωση των επιτοκίων, αύξηση του ΑΕΠ και ενίσχυση των δημοσιονομικών στοιχείων» συμπληρώνει ο ανώνυμος αξιωματούχος.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, εάν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πηγή: Reuters

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News