default-image

Σε εξέλιξη το νέο τετ-α-τετ Τσίπρα-Γιούνκερ

Οικονομία
Σε εξέλιξη το νέο τετ-α-τετ Τσίπρα-Γιούνκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος την επιβεβαίωσε νωρίτερα ανέφερε ότι «ο σκοπός της συνάντησης των δύο ανδρών είναι να εξετάσουν πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης. Μιας λύσης, η οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα βασίζεται στη δήλωση του Eurogoroup της 20ής Φεβρουαρίου, αλλά και στις εντατικές συνομιλίες που είχαν ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και ο Αλ. Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες».     

Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι «ήταν σύντομη και ότι οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους».

Τέλος, ερωτηθείς, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και αν θα γίνουν υποχωρήσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» και απάντησε με μια γερμανική παροιμία που χρησιμοποίησε σήμερα το πρωί ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News